Mâncare picantă de linte
Dacă vrei să găteşti o rudă a fasolei care fierbe mai repede decât fasolea şi-ţi place gustul picant, încearcă mâncarea de linte picantă.
De ce ai nevoie ca să găteşti mâncarea de linte picantă:
400 g linte
1 ardei iute
8 linguri ulei
500 g pulpă de porc sare
piper
1 ceapă
Cum prepari mâncarea de linte picantă:
Speli lintea şi o pui la fiert în apă cu sare, după gust. O laşi până când se înmoaie şi scade apa. O scurgi şi păstrezi
câteva linguri de zeamă. Tai carnea cubuleţe, o condimentezi cu sare şi piper şi o rumeneşti în 6 linguri cu ulei, până când furculiţa intră cu uşurinţă în ea. Încingi restul de ulei, pui ceapa tocată şi o laşi până când devine sticloasă. Adaugi lintea, zeama păstrată şi ardeiul iute feliat. O condimentezi cu sare şi piper, apoi căleşti lintea câteva minute, adaugi carnea şi mai ţii ca să se combine aromele.