Mâncărică de pui cu dovlecei, o idee pentru masa de prânz
O combinaţie uşoară şi gustoasă, puiul cu dovlecel se prepară uşor, iar tu vei obţine o mâncare rapidă pentru întreaga familie.
Ingrediente
500 g carne de pui
1 dovlecel
1 ceapă
1 ardei gras
2 căţei de usturoi
½ legătură pătrunjel
3 roşii din conservă
250 ml apă
1 linguriţă pastă de roşii
1 vârf linguriţă turmeric
1 vârf linguriţă chimion măcinat
nucşoară, după gust
2 linguri ulei
sare şi piper
Mod de preparare
Dai legumele tocate la blender şi mixezi, până obţii o pastă. Tai carnea de pui în bucăţi potrivite şi o rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, până îşi schimbă culoarea. Scoţi şi dai deoparte.Torni pasta de legume şi o laşi pe foc 10 minute, amestecând din când în când, până începe să se evapore şi arată uscată. Adaugi pasta de roşii şi mai căleşti 1 minut. Întorci puiul în tigaie, torni apa şi condimentezi, după gust. Acoperi şi fierbi la foc mic, timp de 25 de minute.
Feliezi dovleceii şi îi ungi cu puţin ulei, pe ambele părţi. Îi rumeneşti pe o tigaie grill, aproximativ 5 minute, pe fiecare parte. Condimentezi, după gust. Îi adaugi în sos şi laşi să fiarbă tigaia neacoperită încă 15-20 de minute, până ce lichidul începe să scadă şi dovleceii sunt făcuţi. Serveşti mâncărica după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://www.culinarycolleen.com