Mâncărică de vrăbioară

24 septembrie 2013   Altele

Vă garantăm că este foarte bună şi singur o veţi prepara de mai multe ori.

Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g vrăbioară de mânzat 2 cepe 1 căpăţână de usturoi bulion ulei mărar sare piper boia dulce şi iute supă legume (opţional)

Speli carnea şi o tai bucăţele pe fibră. Speli ceapa o tai mărunt, cureţi usturoiul şi îl toci. Torni ulei într-un vas, şi frigi rapid carnea pe o parte şi pe cealaltă. Scoţi bucăţelele şi le laşi deoparte. Pui în acelaşi ulei, la călit, ceapa, laşi să devină sticloasă şi adaugi usturoiul, potriveşti de sare şi piper, laşi 2 minute.

Pui bucăţelele de carne peste ceapa şi usturoiul din vas,fierbinte sau cu supă de legume, adaugi cartofii şi laşi la fiert. Când carnea este aproape fiartă adaugi, după gust, 1-2 linguri de bulion sau boia dulce şi iute. Potriveşti de sare şi piper, laşi să mai dea câteva clocote. Dacă vrăbioara este fiartă, opreşti focul şi presari mărar tocat mărunt.

Mai multe