Mâncărică de vrăbioară
Vă garantăm că este foarte bună şi singur o veţi prepara de mai multe ori.
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g vrăbioară de mânzat 2 cepe 1 căpăţână de usturoi bulion ulei mărar sare piper boia dulce şi iute supă legume (opţional)
Speli carnea şi o tai bucăţele pe fibră. Speli ceapa o tai mărunt, cureţi usturoiul şi îl toci. Torni ulei într-un vas, şi frigi rapid carnea pe o parte şi pe cealaltă. Scoţi bucăţelele şi le laşi deoparte. Pui în acelaşi ulei, la călit, ceapa, laşi să devină sticloasă şi adaugi usturoiul, potriveşti de sare şi piper, laşi 2 minute.
Pui bucăţelele de carne peste ceapa şi usturoiul din vas,fierbinte sau cu supă de legume, adaugi cartofii şi laşi la fiert. Când carnea este aproape fiartă adaugi, după gust, 1-2 linguri de bulion sau boia dulce şi iute. Potriveşti de sare şi piper, laşi să mai dea câteva clocote. Dacă vrăbioara este fiartă, opreşti focul şi presari mărar tocat mărunt.