Mâncărică rapidă cu fasole şi peşte

31 octombrie 2013   Altele

Ingrediente:

500 g fasole boabe 1 ceapă 1 morcov 4 linguri bulion ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 2 căţei de usturoi 2 fileuri de cod zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Fasolea o pui la înmuiat de seara. Dimineaţa, schimbi apa şi o fierbi. Scurgi apa de câteva ori şi de fiecare dată torni peste fasole numai apă clocotită. Separat, cureţi legumele, le toci şi le căleşti în ulei încins. După ce s-au înmuiat le adaugi în fasole şi laşi la foc mic acoperit. Când a scăzut apa, potriveşti de sare, piper şi pui bulionul. Laşi să se combine aromele. Separat, prepari codul. Îl speli, îl aşezi în tavă dat cu sare şi piper, adaugi usturoiul, puţin ulei şi zeamă de lămâie, după gust. Dai la cuptorul încins 20 de minute. Pui peştele în vas peste fasole şi dai la cuptor pentru câteva minute.

Serveşti cu pătrunjel verde tocat, presărat din abundenţă.

Dificultate mică

4 porţii

Timp de preparare: 1h

Mai multe