Medalioane de crap cu sos de bere FOTO

7 februarie 2016   Altele

Peştele, pregătit cu pricepere, poate fi o adevărată delicatesă culinară. Ai nevoie doar de un strop de imaginaţie, de câteva ingrediente şi de multă dragoste. Noi îţi stăm aproape, pas cu pas.

Ingrediente:

4 medalioane de crap cu os 1 lămâie 8 felii de bacon 2 morcovi 1 ceapă roşie mare 4 tulpini de ţelină 300 ml de bere foi de dafin sare piper

Mod de preparare:

Speli şi usuci medalioanele de crap, apoi le tai jumătăţi şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Cu feliuţele de şuncă înfăşori jumătăţile de peşte şi, dacă acestea nu stau, prinzi cu o scobitoare sau cu aţă.

Cureţi şi speli ceapa, morcovul şi ţelina, apoi tai ceapa mărunt, iar restul legumelor cubuleţe. Căleşti legumele, potriveşti de sare şi piper, apoi pui foile de dafin.

Laşi la călit, adaugi peştele şi torni berea. Fierbi, la foc moale, aproximativ 20 de minute. Serveşti peştele cald cu sos, legume şi cu cartofi copţi.

Dificultate mică

4 porţii

Timp de preparare: 30’

Mai multe