Melcişori cu brânză şi bacon

26 iulie 2018   Altele

Un aperitiv delicios, ideal pentru petreceri sau o seară cu prietenii. În plus, poţi cumpăra aluatul ca să reduci timpul de preparea a  acestor melcişori la 10 minute. Poţi schimba reţeta şi să faci melcişorii dulci, cu miere şi nucă sau cu ciocolată.

Iată ce ingrediente îţi trebuie:

1 lingură făină

500 g aluat pufos gata preparat

2 linguri de sos pesto

12 feliuţe de bacon sau pancetta

4 linguri de parmezan

1 lingură de lapte

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi aşează o foaie de copt într-o tavă.

Presară pe suprafaţa de lucru puţină făină şi împarte aluatul în două părţi egale. Întinde o bucată până obţii un aluat de mărimea unei coli A4, nu mai groasă de 2 milimetri.

Unge tot aluatul cu sos pesto însă lasă marginile neunse. Apoi, pune 8 feliuţe de şuncă/bacon/ pancetta şi peste ele presară jumătate din cantitatea de parmezan.

Rulează aluatul ca pe o rulată, apoi unge marginea cu lapte să se lipească bine. Cu un cuţit bine ascuţit, taie feliuţe cam de 1 centimetru şi formează melcişorii. Aranjează-i în tavă şi dă-i la cuptor pentru 15 minute, până devin aurii şi crocanţi. Serveşte-i calzi.

Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/cheese-recipes/cheese-bacon-pinwheels/

https://www.jamieoliver.com/recipes/cheese-recipes/cheese-bacon-pinwheels/

Mai multe