Mille-feuille cu cremă de ciocolată şi caramel
Reţeta originală are cremă de vanilie, dar cum orice desert poate fi preparat pe gustul tău, noi îţi recomandăm şi această variantă cu cremă de ciocolată şi caramel.
De ce ai nevoie pentru mille-feuille cu cremă de ciocolată şi caramel
Pentru foi
1 pachet aluat foitaj
4 linguri zahăr pudră
Pentru cremă
480 ml lapte integral
100 g smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
50 g amidon
5 gălbenuşuri
140 g zahăr pudră
40 g unt
155 g ciocolată neagră
Pentru glazură
3 linguri cremă de ciocolată
3 linguri migdale
9 bomboane umplute cu caramel
Cum se prepară mille-feuille cu cremă de ciocolată şi caramel
Pui hârtie de copt în tavă, întinzi o foaie de aluat şi o presari cu două linguri de zahăr pudră. Coci foaia, apoi o scoţi şi pui în loc foaia rămasă presărată cu zahăr.
După ce s-au răcit foile, le tai în dreptunghiuri de mărimea dorită.
Pentru cremă, pui pe foc laptele, smântâna şi esenţa de vanilie. Când începe să fiarbă, dai deoparte. Mixezi amidonul cu gălbenuşurile şi zahărul pudră. Adaugi puţin lapte şi omogenizezi. Torni treptat lapte, amestecând energic, până se încorporează ingredientele.
Pui laptele din nou pe foc şi amesteci până se îngroaşă, apoi adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi untul. Torni crema într-un vas şi o laşi să se răcorească.
Pui crema într-un poş, apoi umpli o parte din aluatul foitaj. Suprapui bucăţile, deasupra fiind o foaie de aluat simplă. Ungi mille-feuille cu cremă de ciocolată, presari migdale zdrobite şi jumătăţi de bomboane.