Mille Feuille cu portocale FOTO

13 februarie 2017   Altele

Această reţetă reinterpretată a unui desert franţuzesc clasic îi va impresiona cu siguranţă pe musafirii tăi. Oferă-le un desert delicios şi apetisant şi încearcă reţeta de mai jos.

Ingrediente (4 porţii)

1 foaie aluat foitaj congelat 4 portocale 125 g brânză cremoasă quark* 125 ml smântână pentru frişcă 120 g zahăr 1 păstaie de vanilie 125 ml vin alb 1 baton de scorţişoară 2 cuişoare 125 ml suc de portocale 200 ml lichior de portocale 15 g amidon de porumb

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 175 de grade Celsius. Laşi aluatul la dezgheţat şi tai 8 bucăţi cu ajutorul unei forme rotunde de biscuiţi. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptor 7-8 minute, până se rumenesc.

Cu un cuţit, desfaci seminţele din păstaia de vanilie. Descojeşti portocalele, le tai felii şi păstrezi sucul.

Caramelizezi 70 de grame din cantitatea totală de zahăr şi îl stingi cu vinul alb. Adaugi batonul de scorţişoară, cuişoarele, seminţele şi păstaia de vanilie şi fierbi la foc mic 5-7 minute. Torni sucul de portocale şi lichiorul şi ţii în continuare pe aragaz, la foc mic.

Amesteci amidonul cu 2 linguri de apă şi îl torni peste sosul din tigaie, apoi amesteci bine. La final, încorporezi bucăţile de portocale în compoziţie.

Baţi smântâna pentru frişcă cu un mixer, până obţii o spumă tare. Amesteci brânza quark, restul de zahăr şi sucul păstrat de la portocale, apoi încorporezi cu o spatulă şi frişca bătută. Înainte de servire, asamblezi prăjitura astfel: aşezi, alternativ, straturi de aluat foitaj, crema de brânză de vaci şi bucăţele de portocală din tigaie.

kitchenstories.io

* Aceasta este o brânză proaspătă care are un gust uşor asemănător cu cel de iaurt şi care se obţine prin încălzirea laptelui bătut până la o anumită temperatură, iar la final laptele este strecurat. Ceea ce rămâne după strecurare este brânza quark. Se găseşte în comerţ.

Mai multe