„Mingiuţe“ de pepene cu sos de mac
Pentru mulţi dintre noi, vara este asociată cu mâncăruri uţoare şi răcoritoare. Şi ce ar putea fi mai potrivit în acest sezon o salată de pepene rece?
Dificultate mică Preparare 45' Pentru 8-10 porţii
Ingrediente
4 căni „mingiuţe“ pepene roşu
4 căni „mingiuţe“ pepene verde
4 căni „mingiuţe“ pepene galben
400 g „mingiuţe“ mozzarella
2 linguri seminţe mac
un sfert cană zeamă lămâie
un sfert cană oţet balsamic alb
1/3 cană sirop agave
1 linguriţă pudră muştar
1 linguriţă muştar
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper
3/4 cană ulei din sâmburi de struguri
un sfert cană ulei de măsline
Mod de preparare
Într-o tigaie mică încinsă, prăjeşte pentru 2-3 minute seminţele de mac.
Într-un vas, pune zeama de lămâie, oţetul, siropul de agave, ambele feluri de muştar, sarea şi piperul şui amestecă. Apoi, cu blenderul la viteză mică, toarnă încet ambele feluri de ulei şi amestecă până când se combină bine. Adaugă şi seminţele de mac şi amestecă iar.
Aşază „mingiuţele“ de pepene şi de mozzarella într-un vas mare şi toarnă sosul pe deasupra. Serveşte imediat. (Dacă nu serveşti imediat, păstrează fructele, brânza şi dressingul în vase diferite. Iar când eşti gata să serveşti, scurge bine zeama lăsată, amestecă-le şi serveşte.)
sursa: afamilyfeast.com