Mini-plăcinte cu pui şi ciuperci

26 martie 2014   Altele

Astăzi gătim cu pasiune. Carnea de pui şi legumele fac o combinaţie de nota 10. Iar dacă ne gândim la ce preferă majoritatea, este clar că cei mai mulţi preferă carnea de pui pentru că nu are aşa multe grăsimi. V-am pregătit o reţetă de mini-placinte cu pui si ciuperci numai bună de servit ca aperitiv la o masă în familie sau la picnic. Voi alegeţi unde o serviţi, important este să o încercaţi.

Ingrediente:

ulei 2 căni făină 1 lingură sare 150 g unt, tocat 150 ml apă rece 1 lingură ulei de măsline 250 g ciuperci, tăiate felii subţiri 1 ceapă, tocată fin 1 morcov, ras 350 g carne tocată de pui ½ cană supă de pui 1 lingură făină ¼ cană ardei gras, tăiat felii ½ mărar, tocat mărunt sare piper

Mod de preparare:

Se pregătesc patru castroane termorezistente (sau forme pentru brioşe) pe care le vom folosi la sfârşit, atunci când vom da plăcinţelele la cuptor.

Într-un bol se pune făina, sarea, untul şi se amestecă cu vârful degetelor. Apoi, se adaugă apa şi se amestecă până rezultă un aluat. Se pune aluatul într-o folie de plastic şi se dă la rece timp de 1 oră.

Între timp, se pune ulei într-o tigaie. Se adaugă ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri şi se gătesc până se înmoaie (cam 5 minute). Apoi, se adaugă ceapa tocată, morcovul ras şi carnea tocată şi se gătesc împreună timp de 5 minute. Când s-au făcut, se adaugă supa de pui şi o lingură de făină. Se dă la foc mic şi se lasă până se îngroaşă. Se adaugă ardeiul gras tăiat felii şi mărarul tocat, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la răcit.

Încălziţi cuptorul la 180 grade C.

Se scoate aluatul din frigider şi se întinde cu un sucitor pe o suprafaţă plată presărată cu făină. Se taie aluatul folosid un castron pregătit la început. Îl puneţi un gura în jos şi urmaţi marginile acestuia.

După ce aţi tăiat aluatul de placinta îl puneţi în acelaşi castroan, presaţi bine şi adăugaţi 1-2 linguri de umplutură de pui cu ciuperci. Apoi, se acoperă cu o altă bucată de aluat pe care o folosiţi pe post de capac şi se închide presând marginile cu o furculiţă. Se repetă acest procedeu până terminaţi aluatul şi umplutura. Pentru ca aceste mini-plăcinte cu pui si ciuperci să respire, se face o mică gaură deasupra lor (în centru).

Se coc în cuptorul încins aproximativ 25 de minute, apoi se servesc.

Placinta taraneasca de cartofi

Placinta taraneasca de cartofi

Placinta cu conopida

Placinta cu conopida

Placinta cu ceapa si bacon

Placinta cu ceapa si bacon

Sursa: au.lifestyle.yahoo.com

Mai multe