Minitarte cu ciocolată, fără zahăr
Nu le poţi rezista, mai ales dacă sunt fără zahăr şi au mai puţine calorii.
Pentru aluat
250 g făină
1-2 linguri apă rece
1 praf sare
1 gălbenuş
125 g unt rece
Pentru cremă
100 g ciocolată fără zahăr
3 gălbenuşuri
100 ml frişcă lichidă
1-2 linguri îndulcitor
Pentru decor
caramel, opţional
Cum se prepară
Amesteci cu degetele toate ingredientele până când obţii o compoziţie sfărâmicioasă. Continui să frămânţi cu palmele, iar aluatul obţinut în strângi într-o bilă pe care o dai la rece, în folie, aproximativ 1 oră.
Împarţi aluatul în 6 bile micuţe, pe care le întinzi şi le aşezi în forme de minitarte tapetate. Le înţepi din loc în loc şi le coci până se rumenesc le laşi la răcit.
Pentru cremă, topeşti, pe baie de aburi, ciocolata în frişcă, amestecând continuu până când se topeşte, apoi o dai la frigider să se răcească bine. O mixezi să devină pufoasă şi prepari gălbenuşurile. Le baţi bine cu îndulcitorul şi le aşezi pe baie de aburi, amestecând continuu până se îngroaşă. Le laşi la răcit şi le încorporezi în crema de ciocolată.
Umpli cojile de minitarte cu crema de ciocolată şi le serveşti, dacă vrei, decorate cu cremă caramel.