Minitarte cu hamsii şi legume
Încearcă minitartele cu hamsii şi legume dacă iubeşti preparatele cu peşte şi legume!
Minitarte cu hamsii şi legume - Ingrediente (12 minitarte)
1 foaie aluat 1 conservă şproturi sau hamsii câteva măsline ulei 1 ceapă rozmarin proaspăt 1 ardei 2 roşii sare piper
Minitarte cu hamsii şi legume - Mod de preparare
Dezgheţi foaia de aluat şi o întinzi bine. Decupezi 12 forme dreptunghiulare. Le modelezi în formă de bărcuţe şi le ungi cu puţin ulei. Apoi, le aşezi în tava pe care ai întins foaie de copt.
Le bagi în cuptorul încins 5 minute. Între timp, speli şi cureţi legumele, tai ceapa julien, ardeiul fâşii, iar roşiile feliuţe. Aşezi din fiecare legumă în bărcuţe, presari sare şi piper, adaugi măslinele şi bagi la cuptor să se rumenească bine. (Dacă vrei, poţi sota legumele înainte în puţin ulei).
Pui hamsiile şi rozmarinul în „bărcuţe“ cât încă sunt calde. Le serveşti reci sau calde.