Minitarte cu mango
Dacă vrei un desert uşor, cu care să impresionezi, iată o reţetă cu fruct exotic.
De ce ai nevoie ca să faci minitarte cu mango:
Pentru aluat:
200 g făină 60 g zahăr 1 praf sare 70 g unt rece 3 gălbenuşuri Pentru umplutură 1 ou 200 g cremă de brânză 40 g zahăr Pentru decor: 1 mango 1 pliculeţ gelatină
Cum se prepară minitarte cu mango
Amesteci 2 gălbenuşuri cu zahărul şi sarea. Adaugi făina cernută, untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi aluatul până îl poţi aduna într-o bilă. Îl înveleşti în folie şi-l dai la frigider o oră. Îl împarţi în 6 bucăţi şi le întinzi în tăvi mici pentruminitarte, tapetate. Acoperi fiecare formă cu hârtie de copt peste care pui boabe de fasole uscată. Dai tăvile la cuptorulpreîncălzit, la 180 °C, 10 minute. Scoţi boabele de fasole şi hârtia de copt şi ungi fiecare minitartă cu gălbenuşul bătut,apoi le dai din nou la cuptor 5 minute.
Separat, mixezi crema de brânză cu oul şi cu zahărul. Torni umplutura pestealuat şi mai coci încă 10-12 minute. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cureţi mango de coajă şi îl feliezi. Când tartele s-au răcit, le decorezi cu feliile de mango şi torni gelatina. Le dai la frigider 2 ore.