Minitarte cu ou
Pentru această reţetă poţi înlocui ceapa uscată cu cea verde. Ştiai că dacă mănânci zilnic ceapă verde îţi creşte imunitatea? Datorită unui plus de vitamine A şi C pe care le aduce în organism, ceapa verde previne bolile respiratorii, cardiace şi reumatismale. De asemenea, potasiul pe care-l conţine contribuie la controlarea presiunii sângelui, iar calciul şi fosforul din compoziţia ei menţin rezistenţa oaselor.
Ingrediente (4 minitarte) 1 pachet foi de plăcintă ulei, pentru uns foile 4 ouă
Pentru umplutură
1 ceapă
1 lingură ulei
4 căţei usturoi
600 g spanac
sare
piper
Mod de preparare
Tai ceapa julien şi o căleşti în ulei. Adaugi usturoiul tocat. Sotezi spanacul 10 minute, presari sare, piper şi-l laşi la răcit.
Ungi cu ulei fiecare formă de tartă, apoi aşezi în ele câte 5-6 foi de plăcintă unse cu ulei. Pentru finalizarea umpluturii, amesteci spanacul cu ceapa şi usturoiul.
Umpli cu spanac tartele şi le dai la cuptor până când se coace aluatul. Le serveşti cu câte un ou fiert, tăiat pe jumătate.
foto: profimedia