Minitarte cu zmeură şi frişcă

13 august 2016   Altele

Profită de aceste fructe dulci-acrişoare pentru a preparar o gustare adementioare!

Ingrediente 300 g făină 500 ml frişcă 3 linguri cacao 150 g unt 50 g zahăr 50 ml apă rece 300 g zmeură sare

Mod de preparare

Într-un bol, cerni făina, adaugi zahărul, sarea, cacaua şi untul. Frămânţi ingredientele şi torni treptat apa, până obţii un aluat elastic. Îl înfăşori în folie şi-l bagi la frigider 2 ore. Scoţi aluatul, îl întinzi şi-l aşezi în formele de tartă tapetate. Încingi cuptorul, înţepi aluatul cu furculiţa din loc în loc şi îl coci 15-20 de minute.

După ce s-au răcit, le scoţi din forme, le umpli cu frişcă bătută şi aşezi deasupra zmeură şi frişcă. Dai minitartele la rece câteva ore. Poţi folosi pentru copt o tavă de minitarte, forme de silicon sau hârtie specială pentru tarte.

Mai multe