Minitarte daneze
Ingrediente: 500 g făină, 50 g zahăr, 2 ouă, 40 g drojdie, 180 ml lapte, 250 g unt la temperatura camerei
Pentru umplutură: 2 kg cireşe, 1 lingură zahăr pudră, 3 linguri miere, 2 linguri zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi încorporezi 100 g de unt. Dizolvi drojdia în puţin lapte călduţ şi laşi să crească puţin. Adaugi în făină ouăle, drojdia şi laptele. Frămânţi bine circa 30 de minute, după care laşi la rece 20 de minute.
Împarţi restul de unt în trei. Pe masa presărată cu făină, întinzi o foaie groasă de 2 cm, aşezi o parte din untul tăiat bucăţele în mijlocul foii şi împachetezi foaia în formă de plic. Laşi din nou la rece 20 de minute, apoi repeţi operaţiunea cu untul încă de două ori. Iei o mână de aluat şi îl mai frămânţi cu puţină făină. Întinzi o foaie şi tai cerculeţe mai mari.
Scoţi sâmburii din cireşe, le speli, le scurgi bine şi le mixezi cu mierea şi zahărul. Pui în mijlocul cerculeţelor din aluat amestec de cireşe, aduni marginile spre interior, aşezi tartele într-o tavă tapetată, iar deasupra razi aluatul oprit. Coci circa 20 de minute. Reci, le presari cu zahăr pudră.