Minitorturi cu cafea

24 octombrie 2014   Altele

Mmmmm....cât de bun! cât de fin şi delicat! Numai cuvinte de laudă la adresa acestui desert şi al celui care-l pregăteşte!

Ingrediente

3 ouă 4 linguri de apă caldă 150 g zahăr ½ linguriţă esenţă de vanilie 100 g făină 100 g amidon alimentar 1 plic praf de copt

Pentru umplutură

150 g unt

200 g zahăr

120 g pudră de cacao

1 ou

2 linguri rom

½ linguriţă esenţă de vanilie

5 linguri cafea fin măcinată

Mod de preparare

Se freacă gălbenuşurile cu 100 g zahăr până se albesc, se adaugă treptat apa călduţă, esenţa de vanilie şi se bat bine până se obţine o compoziţie cremoasă. Separat, se bat albuşurile spumă, adăugând treptat restul de zahăr şi se înglobează uşor în compoziţia de gălbenuşuri.

Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt, amidonul şi cafeaua măcinată. Se amestecă delicat până se înglobează perfect în compoziţie. Se toarnă amestecul

îm mai multe forme rotunde (cu pereţii detaşabili) şi se coace la cuptor, aproximativ 30 de minute.

Între timp, se prepară umplutura, pentru care se bate untul spumă şi se încorporează, puţin câte puţin, amestecul de zahăr cu cacao, oul, esenţa de vanilie şi romul.

Peste fiecare blat se pune cremă, se fasonează cu un cuţit trecut prin apă rece şi se presară cafeaua.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe