Mix de caramel şi lapte cu frişcă şi banane

5 februarie 2014   Altele

Un desert regal pe care-l poţi servi fără nicio problemă tuturor persoanelor dragi ţie. Cu siguranţă se vor simţi răsfăţaţi.

Ingrediente:

2 banane pentru decor frişcă

400 ml lapte fierbinte

4-5 linguri de zahăr

25 g amidon de porumb

250 ml lapte

250 ml smântână pentru frişcă

2 linguri amidon de porumb (sau făină de orez)

4 linguri cu vârf de zahăr

Mod de preparare:

Caramelizezi zahărul într-o oală micuţă, cu grijă ca să nu devină amărui, şi adaugi laptele fierbinte. Ţii compoziţia pe foc până când se topeşte tot caramelul şi pui la sfârşit amidonul dizolvat în puţin lapte.Amesteci până când se îngroaşă. Pui amidonul sau făina de orez şi zahărul într-o crăticioară şi începi să încorporezi laptele amestecat cu smântâna. Foloseşti un tel, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Ţii vasul pe foc mic şi amesteci continuu, până obţii o consistenţă densă.

Foloseşti cupe sau pahare cu gura largă în care torni, în straturi intercalate, cele două creme. Laşi să se răcească la temperature camerei, apoi le bagi la frigider 2-3 ore. Decorezi cu frişcă şi cu feliile de banană. Poţi presăra şi un vârf de ness sau cacao peste.

Mai multe