Musaca de cartofi
Un preparat pe gustul oricui, care poate fi servit atât la mesele în familie, cât şi atunci când ai oaspeţi.
De ce ai nevoie pentru musaca de cartofi
1 praz, numai partea albă
1 morcov
1 ou
4 linguri de smântână
sare
piper
2 linguri ulei
500 g cartofi
ulei pentru uns tava
2 ouăţ
3 linguri smântâna
100 ml bulion
700 g carne tocată în amestec
1 ceapă
Cum se prepară musaca de cartofi
Dai morcovul prin răzătoare şi îl amesteci cu carnea. Toci ceapa şi prazul, le pui la călit în două linguri de ulei şi, dupa ce devin sticloase, adaugi carnea, sarea şi piperul şi laşi la gătit. Dai deoparte şi aştepţi să se răcească.
Speli şi cureţi cartofii, îi tai felii rotunde şi îi prăjeşti în ulei încins pe o parte şi pe cealaltă. Îi scoţi pe şerveţele absorbante. Dupa ce s-a răcit carnea o amesteci cu oul şi cu smântâna. Ungi o tava cu ulei. Aşezi un strat de carne, apoi unul de cartofi, iar carne şi termini cu cartofi. Poţi turna peste musaca un amestec obţinut din două ouă, bulion şi trei linguri de smântână. Dai la cuptor şi ţii până când se rumeneşte.