Musaca de cartofi cu spanac şi şuncă
Vara asta, prepară-le celor dragi o delicioasă musaca de cartofi, cu mult spanac şi multă şuncă. Este un adevărat deliciu!
Ingrediente
10 cartofi noi mari sare grunjoasă ulei, pentru prăjit 150 g şuncă, tăiată cubuleţe unt, pentru uns tava 150 g caşcaval ras verdeaţă, pentru servire
Pentru umplutură
500 g spanac
50 g unt
1 ceapă mică, tocată
3-4 căţei de usturoi, mărunţiţi
sare
piper
Mod de preparare
Freci cartofii noi cu sare grunjoasă, îi speli bine, îi pui într-o oală cu apă sărată şi îi fierbi 25-30 de minute, până se înmoaie. Îi scurgi şi îi laşi să se răcească, apoi îi tai felii nu foarte groase.
Cureţi spanacul şi îl speli în mai multe ape. Topeşti untul într-o tigaie, adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi până se înmoaie. Pui spanacul scurs bine şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Căleşti la foc mare şi amesteci din când în când, până se înmoaie spanacul şi se evaporă to lichidul. Iei de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească.
Separat, încingi puţin ulei într-o tigaie, şi presari cubuleţele de şuncă. Le ţii până se rumenesc, le scoţi pe hârtie absorbantă şi de dai deoparte.
Ungi o tavă adâncă cu unt şi aşezi jumătate din feliile de cartofi. Pui tot spanacul sotat într-un singur strat, îl nivelezi, presari caşcavalul ras şi şunca prăjită, păstrezi puţină şi pentru decor şi termini cu un strat de cartofi. Dai tava la cuptor până se rumeneşte musacaua. Decorezi cu bucăţelele de şuncă păstrate şi cu verdeaţă, după gust.
Foto: Profimedia