Musaca de post cu cartofi şi gulie FOTO

20 martie 2016   Altele

Ţi se pare dificil să găseşti preparate de post pe gustul tău? Această reţetă, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, îţi va schimba părerea despre bucatele fără carne, ouă sau lactate.

Ştiai că gulia este un puternic antioxidant şi o sursă excelentă de vitamina C, doar 100 de grame acoperind necesarul zilnic de acid ascorbic? Aceste atuuri ale guliei fac din ea un aliment ideal pentru prevenirea cancerului. Datorită faptului că are puţine calorii, mai precis 27 la suta de grame, este o alegere perfectă pentru salatele şi mâncărurile din dieta celor care se luptă cu kilogramele în plus. Mai mult, gulia stabilizează glucoza din sânge, fiind benefică diabeticilor, ajută la absorbţia fierului, întăreşte imunitatea şi scurtează timpul de vindecare a rănilor.

Ingrediente (6 porţii)

2 cepe 1 ardei gras verde 1 vânătă 1 ardei gras roşu 1 gulie 5 linguri ulei sare piper 100 g orez 4 cartofi 1 căpăţână usturoi 4 roşii

Mod de preparare

Speli legumele şi mărunţeşti cepele, tai fâşii ardeii şi gulia cubuleţe. Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei, adaugi ardeii, apoi gulia.

După 5 minute, pui vânăta tăiată cubuleţe, sare, piper, orezul şi o jumătate de cană cu apă clocotită. Laşi 10 minute pe foc, apoi stingi focul.

Cureţi şi tai cartofii rondele. Într-un vas, pui 3 linguri de ulei şi îmbraci fundul cu feliile de cartofi.

Peste rondelele de cartofi, torni compoziţia în care ai pus şi usturoi feliat, aşezi deasupra rondele de roşii şi dai totul la cuptor 30 de minute.

foto: profimedia

Mai multe