Musaca in stil mexican

13 mai 2014   Altele

Musacaua în straturi este o mâncare care s-a impus mai mult în bucătăria grecească decât în cea turcească sau arabă. În bucătăria românească, musacaua se serveşte în straturi, de obicei cu carne şi cartofi care pot fi înlocuiţi cu vinete şi neapărat aburindă. Dacă mai adaugi şi un pic de salsa şi taco, deja capătă influenţe mexicane. Vă propunem să încercaţi şi această variantă.

Ingrediente

7-8 cartofi mari, tăiaţi în felii subţiri 450 g carne tocată (de porc sau în amestec cu vită) jumătate de ceapă, tocată 2 linguriţe de condimente taco jumătate cană suc de roşii 1 cană salsa 1-2 „pişcături“ de fulgi de ardei iute 2 căni de sos bechamel 3 căni brânză cheddar răzuită

Mod de preparare

Într-o oală cu apă sărată, fierbe cartofii cam 8-10 minute, cât să fie al dente. Scurge şi dă deoparte. Cât timp se fierb cartofii, amestecă ceapa cu carnea într-o tigaie şi rumeneşte-o. Adaugă condimentele taco, sosul de roşii şi salsa şi amestecă. Lasă la fiert 5 minute până când se combină aromele.

Încinge cuptorul. Întinde jumătate din cantitatea de cartofi pe fundul unui vas termorezistent uns cu unt. Peste, pui jumătate din sosul bechamel şi presari o cană de brânză. Adaugă jumătate din amestecul de carne tocată şi acoperă în mod egal. Repetă ordinea, păstrând doar ultima cană de brânză răzuită.

Lasă la copt timp de 25 de minute, până când bolboroseşte uşor. Presară restul de brânză şi mai lasă în cuptor 1-2 minute până când devine aurie.

sursa: thereciperebel.com

Mai multe