Musaca, o bunătate cu cartofi

21 ianuarie 2017   Altele

Dacă eşti în criză de timp sau pur şi simplu ai epuizat orice idee de mâncare gustoasă, te poţi inspira din această reţetă simplă de musaca.

Ingrediente

1 kg cartofi 500 g carne tocată, amestec vită cu porc 1 ceapă 1 morcov 3 roşii sare piper ulei 50 g parmezan ras

Mod de preparare

Cartofii îi speli, îi cureţi şi îi tai rondele. Îi laşi în apă rece până pregăteşti umplutura. Morcovul îl dai prin răzătoare. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Pui legumele într-o tigaie cu puţin ulei şi puţină apă astfel încât să eviţi prăjirea. După ce morcovul şi ceapa s-au înmuiat, adaugi carnea. Potriveşti de sare şi piper. Laşi să fiarbă la foc mediu până când scade toată zeama.

Ungi cu puţin ulei un vas termorezistent. Scurgi cartofii de apă şi-i sărezi. Pe fundul vasului pui două straturi de rondele de cartofi, torni amestecul de carne, iar deasupra acoperi din nou cu cartofi. Asezonezi cu roşii tăiate rondele şi cu parmezan. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, 40 de minute.

Musaca de dovleac, preparatul perfect pentru iarnă

Musaca de dovleac, preparatul perfect pentru iarnă

Musaca de spanac, carne tocată şi caşcaval

Musaca de spanac, carne tocată şi caşcaval

Cea mai bună musaca de ciuperci

Cea mai bună musaca de ciuperci

Mai multe