Musaca vegetariană, o mâncare delicioasă

25 noiembrie 2016   Altele

Ţi-ai propus să mănânci mai puţină carne? Încearcă această reţetă de musaca vegetariană. Nu este o reţetă de post, dar este la fel de bună ca varianta cu carne tocată.

Musaca vegetariană - Ingrediente

8 cartofi 2 roşii 2 dovlecei 300 g brânză 100 g unt 100 g făină 500 ml lapte sare piper

Musaca vegetariană - Mod de preparare

Speli cartofi i şi-i fierbi în coajă în apă cu sare. Îi laşi la răcit, îi descojeşti şi-i tai felii. Amesteci laptele cu făina până se omogenizează, fără să se facă cocoloaşe şi pui pe foc. Adaugi sare şi piper după gust şi când începe să dea în clocot torni untul topit, în fir subţire. Amesteci până se îngroaşă uşor şi dai deoparte. Pui într-o tavă unsă un strat de sos, un strat de cartofi, dovlecei tăiaţi rondele, un strat de brânză rasă, roşii tăiate cubuleţe, un strat de sos, cartofifi , iar deasupra aşezi un strat de dovlecei, peste care torni sos. Dai tava la cuptor până se rumeneşte musacaua.

Mai multe