Muşchi cu ierburi aromatice, reţeta pas cu pas
Doar o dată pe an este Crăciunul, aşa că preparatele speciale merită un loc aparte în planurile tale de meniu.
De ce ai nevoie pentru muşchi de porc
1 bucată muşchi de porc 4 felii pâine albă 1 legătură pătrunjel 1 cană amestec de busuioc, salvie şi cimbru proaspete 150 g parmezan sare piper ulei 3 linguri muştar 50 g unt 2 cepe 100 ml vin roşu ½ linguriţă rozmarin uscat
Cum se face muşchiul de porc
Pas 1
Condimentezi carnea cu sare şi piper, apoi o rumeneşti, la foc mediu, într- o tigaie cu ulei încins.
Pas 2
Separat, dai prin blender pâinea, parmezanul ras, pătrunjelul şi amestecul de busuioc, salvie şi cimbru.
Pas 3
Ungi cu muştar muşchiul de porc rumenit şi îl acoperi cu amestecul de ierburi cu pâine. Dai carnea la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20 de minute.
Pas 4
Pentru sos, topeşti untul şi adaugi ceapa tăiată rondele. Laşi să se înmoaie 5 minute, apoi torni vinul roşu. Condimentezi cu sare şi piper. Laşi sosul, la foc mic, 15 minute. Serveşti muşchiul de porc cu sos.