Muşchi de porc cu sos de zmeură
O reţetă perfectă pentru un prânz în familie. Pentru un plus de savoare, poate fi servit cu legume sau cartofi fierţi.
Ingrediente:
o jumătate de linguriţă de cimbru uscat tocat o jumătate de linguriţă de salvie un sfert de linguriţă de sare un sfert de linguriţă de piper 4 bucăţi de muşchi de porc fără os o bucăţică de unt o lingură de ulei de măsline un sfert de cană de gem de zmeură două linguri de suc de portocale 2 linguri de oţet din vin alb
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 95 de grade Celsius. Într-un bol mic, amestecaţi cimbrul, salvia, sarea şi piperul. Presăraţi această compoziţie peste muşchiul de porc. Topiţi bucata de unt în ulei de măsline. Lăsaţi muşchiul de porc pe foc timp de 4-5 pe fiecare parte. După acest interval, se lasă în cuptor la căldură. Într-o crăticioară, amestecaţi gemul de portocale, sucul de portocale şi oţetul. Se lasă pe foc timp de 2-3 minute, până când sosul capătă consistenţa dorită. Se toarnă acest sos pe un platou, iar deasupra se aşeasză muşchiul de porc. Se presară cimbru pe deasupra.
Foto: recipeshowto.com