Muşchi de vită cu parmezan şi sos de roşii

19 august 2014   Altele

Dacă vrei să prepari ceva simplu şi delicios, chef Andrei, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună!“, cu care te întâlneşti în fiecare sâmbătă, de la ora11.30, numai la Prima TV, îţi propune două reţete pe care le vei adora.

Preparare 50’ 8 porţii Dificultate mică

Ingrediente

1 muşchi de vită

400 g sos de roşii

10 frunze busuioc

200 g parmezan ras

4 linguri unt topit

1 căpăţână de usturoi curăţat

1-2 linguri ulei

3-4 roşii

sare

piper

Mod de preparare

Torni uleiul într-un vas, adaugi sosul de roşii, 2-3 căţei de usturoi, frunzele de busuioc, laşi la fiert 20 de minute, apoi le mixezi cu blenderul.

Roşiile întregi le aşezi într-o tavă, adaugi 4-5 căţei de usturoi, sare şi le dai la cuptor. Le laşi până de coc, apoi scoţi tava şi o dai deoparte.

Fasonezi muşchiul de vită, îl tai felii, îl dai cu sare şi piper, torni peste ele puţin ulei şi îl laşi câteva minute. Pui untul topit într-o tigaie şi rumeneşti fiecare felie de muşchi pe ambele părţi, apoi le aşezi într-o tavă. Presari peste ele parmezanul ras şi pui printre ele sosul de roşii mixat.

Dai tava la cuptorul încins pentru 10-15 minute.

Serveşti feliile de friptură alături de roşiile coapte şi stropite din belşug cu sosul de roşii.

foto: Sorin Stana

Mai multe