Muşchi de viţel cu ardei gras

6 august 2015   Altele

Cine ar putea refuza o friptură suculentă? Iar carnea de vită poate fi foarte fragedă dacă ştii cum să o prepari. Iată cum se face muşchi de viţel cu ardei gras!

De ce ai nevoie pentru muşchi de viţel cu ardei gras

600 g muşchi de viţel › sare › piper măcinat grosier Pentru garnitură › 2 ardei roşii › 2 ardei verzi › 2 ardei galbeni › unt › sare › 10 ciuperci › frunze de ceapă verde, pentru decor

Cum se prepară muşchi de viţel cu ardei gras

Speli muşchiul, îl ştergi pe şerveţele de bucătărie îl tai bucăţi potrivit de mari.

Cureţi ardeii şi ciupercile, apoi le tai rondele. Căleşti în unt până se înmoaie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui legumele într-un vas şi acoperi cu un capac.

Încingi bine grătarul şi frigi muşchiul câteva minute pe toate cele patru laturi. Dacă vrei să fie mai bine făcut, după ce l-ai fript, îl pui într-un vas şi îl dai la cuptor pentru cel mult 10 minute.

Considerat a fi regina cărnurilor, dacă este prea mult gătit muşchiul de vită se întăreşte şi îşi pierde gustul. Îl scoţi, îl dai cu sare după gust şi presari pe el piper mozaic proaspăt măcinat.

Serveşti muşchiul cu frunze de ceapă verde, garnitură de ardei gras şi ciuperci călite.

Mai multe