Negresă cu ciocolată
Un excelent desert pentru întreaga familie la sfârşit de săptămână.
Ingrediente:
2 căni apă
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
4 linguri gem
3 linguri cacao
3 căni făină
2 linguriţe bicarbonat
1/2 pahar oţet
3 gălbenuşuri
1 fiolă esenţă de rom
coaja de la o lămaie
Pentru decor
100 g ciocolată neagră menaj
2 linguri ulei
frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Pui toate ingredientele într-un bol şi le amesteci cu telul. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduci forma în cuptorul preîncălzit circa 50 de minute. Scoţi şi tai prăjitura numai după ce s-a răcit bine. Pentru decor, rupi ciocolata bucăţele, adaugi uleiul şi o topeşti pe baie de aburi. Torni în fir subţire ciocolata menaj şi serveşti negresa ornată cu frunzuliţe de mentă.
Dificultate medie
Timp de preparare: 1h