Negresă cu cireşe şi bezea, un desert irezistibil
Nici nu-ţi va veni să crezi că din ingrediente atât de banale poţi face un desert atât de apetisant. Dar această negresă cu cireşe va merita orice efort.
De ce ai nevoie pentru negresă
Pentru crusta crocantă
600 g biscuiţi
50 g zahăr
1 praf de sare
150 g unt
Pentru negresă
200 g făină
200 g unt
3 ouă
150 ml lapte
200 g zahăr
1 praf de copt
50 g cacao
50 ml cola
100 g cireşe
2 tablete de ciocolată
Pentru bezea
3 albuşuri
50 g zahăr
1-2 linguri sirop de cireşe sau de căpşuni
Cum se prepară negresa
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, zahărul şi sarea. Pui compoziţia în tavă, o nivelezi şi o dai la cuptor 12-14 minute, până când se rumeneşte.
Pentru blat, amesteci untul topit cu laptele şi cola. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua, apoi pui ouăle frecate cu zahărul. Torni compoziţia peste blatul din tavă şi o ţii la cuptor 10-15 minute. O scoţi, pui din loc în loc cireşele fără sâmburi şi torni ciocolata topită. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi siropul şi întinzi bezeaua peste negresă. Dai din nou tava la cuptor până când se rumeneşte bezeaua.
Sursa http://melaniemakes.com