Negresă cu cremă de brânză

27 decembrie 2013   Altele

Dificultate medie Preparare 50’ Porţii 1 tavă

Ingrediente:

600 g făină

2 căni apă

2 căni zahăr

1 cană ulei

1 vârf de cuţit amoniac pentru prăjituri

4-5 linguri cacao

200 ml dulceaţă

50 g nucă măcinată

1 praf sare

Pentru glazură

5 linguri zahăr pudră

2 linguri ulei

2 linguri cacao

2-3 linguri apă caldă

Pentru decor

frişcă

fructe

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu apa până se topeşte, după care adaugi uleiul. Pui, în ploaie, făina, amesteci şi torni linguriţa de amoniac stinsă cu puţin oţet sau cu zeamă de lămâie. Adaugi praful de sare, cacaua, nuca măcinată şi dulceaţa. Încorporezi ingredientele şi torni compoziţia într-o tavă tapetată, în prealabil, şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute.

Pentru glazură, torni într-un vas apa, adaugi zahărul pudră, cacaua, uleiul şi le laşi la foc mic până se îngroaşă un pic. Torni glazura peste prăjitură, iar când s-a răcit o tai.

Decorezi negresa cu fructe şi cu frişcă.

Mai multe