Negresă cu fulgi de ciocolată
Niciodată nu te poţi sătura de ciocolată. Niciodată nu-i prea multă, tot timpul nu-i suficientă!
Ingrediente
250 g unt 250 ml apă 3 linguri cacao 250 g făină 300 g zahăr 1/2 plic praf copt 1 praf de sare 2 ouă 150 g smântână 1/2 cană fulgi de ciocolată
Cum se prepară
Se topeşte la bain-marie untul tăiat cubuleţe amestecat cu apa şi cacaua. Când începe să fiarbă, se ia vasul de pe foc. Făina amestecată cu zahărul, praful de copt şi sarea se încorporează în crema de unt şi se amestecă bine, să se omogenizeze.
Se adaugă ouăle bătute, smântâna şi se amestecă bine. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute.
Se scoate tava din cuptor, se presară fulgii de ciocolată şi se coace în continuare alte 35 de minute. Se lasă să se răcească şi se taie bucăţi potrivite.
sursa foto: Shutterstock