Negresă cu nuci (de post)

9 august 2015   Altele

Fiind o reţetă de post, iată câteva sfaturi înainte de a te apuca de pregătitul acestei reţete: negresa de post va avea un gust deosebit dacă la final se glazurează cu ciocolată de menaj topită. Praful de copt folosit la prăjituri poate fi înlocuit cu succes cu bicarbonatul de sodiu., dar stins în puţin oţet.

Ingrediente

600 g făină 250 g zahăr 100 ml ulei 3 linguri pudră de cacao 4 linguri de gem acrişor 200 g miez de nucă coajă rasă de lămâie 1 esenţă de rom 1 praf de copt

Preparare

Amesteci, într-un castron mare, uleiul, zahărul, esenţa de rom, coaja rasă de lămâie, gemul şi 300 ml apă, până se obţine o compoziţie omogenă.Adaugi făina cernută cu praful de copt şi pudra de cacao. După omogenizarea completă, adaugi miezul de nucă rupt bucăţi mari.Torni compoziţia într-o formă tapetată cu folie specială de copt şi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute, la foc mic. O tai după ce se răceşte.

Mai multe