Negresă cu portocale, un deliciu
Atunci când vrei să le oferi un mic răsfăţ celor dragi, de ce să nu încerci o reţetă de negresă cu portocale? Aceste fructe îţi vor aminti întotdeauna de Crăciun, iar dacă le incluzi în deserturile tale, acestea vor avea o aromă cu totul şi cu totul specială.
Ingrediente
175 g ciocolată neagră 125 g unt 225 g zahăr 2 ouă 150 g făină 2 portocale felii de portocală, pentru decor
Mod de preparare
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Rupi ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi împreună cu untul. Dai deoparte, încorporezi zahărul şi ouăle şi mixezi. Pui coaja şi zeama de la portocale şi, la final, făina. Amesteci până când se omogenizează şi torni compoziţia în tavă. Ţii negresa la cuptor până când trece testul scobitorii. Serveşti, dacă vrei, cu felii de portocală.
Negresă cu glazură de ciocolată
Negresă cu glazură de ciocolată