Negresă după reţeta lui Gordon Ramsay
Iubitorii de ciocolată vor fi topiţi după această reţetă de negresă. Succesul ei este garantat având în vedere că o prepară însuşi chef Gordon Ramsay.
De ce ai nevoie pentru negresă
250 g ciocolată
200 g unt
175 g zahăr
125 g zahăr brun
4 ouă
2 linguri esenţă de vanilie
120 g făină
1 praf de sare
ciocolată neagră, pentru decor
Cum se prepară negresa
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, dai deoparte, adaugi zahătul alb şi brun, amesteci şi laşi la răcorit. Adaugi esenţa de vanilie, ouăle şi omogenizezi. Combini făina cu sarea şi o încorporezi peste ciocolată.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.
Dacă vrei, razi ciocolată neagră pe deasupra.
Sursa http://karmelowy.pl