Nuga cu alune şi fistic

24 ianuarie 2016   Altele

Mmmmm, ce combinaţie reuşită! Ce amintiri din copilărie şi din tinereţe!

Ingrediente (4 porţii)

5 albuşuri 250 g miere 250 g zahăr zeama de la ½ lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 100 g alune 250 g fistic ulei

Mod de preparare

Mixezi bine albuşurile cu mierea şi zahărul până când compoziţia devine spumoasă şi se dublează. Adaugi treptat zeama de lămâie şi zahărul vanilat, continuând să mixezi, apoi aşezi vasul pe baie de aburi şi baţi în continuare, aproximativ 20 de minute, până când compoziţia se desprinde de pereţii vasului.

Pui alunele şi fisticul, amesteci uşor ca să fie bine încorporate în crema de nuga şi răstorni pe o tavă unsă cu un pic de ulei, nivelând în strat subţire, cu un cuţit înmuiat în apă. O tai bucăţi după ce se răceşte complet.

Mai multe