Omletă italiană cu legume de vară
Pentru micul dejun sau brunch, cu legume de sezon, o omletă italiană cu legume de vară este consistentă şi gustoasă.
De ce ai nevoie ca să faci omletă italiană cu legume de vară:
- 1 1/2 linguri ulei
- 1 cană dovlecei tocaţi
- 1/2 cană ardei gras roşu tocat
- 1/3 cană ceapă tocată
- 1 lingură cimbru
- sare
- piper negru măcinat
- 2 căţei, tocaţi
- 1/2 cană roşii tocate
- 9 ouă
Cum prepari omletă italiană cu legume de vară:
Încălzeşti ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugi dovleceii, ardeiul gras, ceapa, cimbrul, sare şi piper, după gust, şi usturoiul. Acoperi şi căleşti 7 minute sau până când legumele s-au înmuiat, amestecând din când în când. Adaugi şi roşiile şi continui călirea, fără capac, încă 5 minute sau până se evaporă lichidul.
Combini ouăle cu sare şi piper, după gust într-un castron mediu şi le baţi spumă cu telul. Torni acest amestec în tigaie peste legume, amestecând uşor. Acoperi, reduci focul şi le ţii 15 minute .
Încălzeşti cuptorul şi dai omleta 3 minute. O serveşti tăiată felii.
Sursa: http://www.myrecipes.com/