Orez cu dovlecei, reţeta perfectă de vară

31 mai 2017   Altele

Acest risotto se prepară foarte simplu şi este de-a dreptul delicios. Combinaţia de orez şi dovlecei îţi va întipări în minte gustul acesta inconfundabil al legumelor aromate de vară. Merită să încerci şi tu această reţetă!

risotto

Ingrediente (6 porţii)

2 l supă de pui sau supă de legume (cu un conţinut redus de sare) 60 ml ulei 1 ceapă albă potrivită, tocată sare grunjoasă piper negru măcinat 2 căni de orez cu bob mediu sau scurt 1 cană vin alb sec 450 g dovlecel tip zucchini sau dovlecel de vară (sau ambele tipuri) 25 g parmezan ras busuioc verde, tocat parmezan răzuit, pentru decor (opţional)

Mod de preparare

Torni supa de pui sau de legume într-o cratiţă potrivită şi o fierbi la foc mic.

Încingi uleiul într-o oală încăpătoare, la foc mediu. Adaugi ceapa şi pui sare şi piper, după gust, şi o căleşti, amestecând des, până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Adaugi orezul şi îl prăjeşti 1-2 minute, amestecând din când în când, până când boabele încep să pocnească. Torni vinul şi fierbi la foc mic 2-4 minute, amestecând des, până când lichidul se absoarbe complet.

Torni o lingură mare din supa care fierbe peste orez. Laşi să fiarbă la foc mic şi amesteci frecvent, până când orezul absoarbe lichidul. Continui să torni supa, câte o lingură o dată, amestecând şi lăsând orezul să absoarbă lichidul, până când boabele sunt fierte al dente, aproximativ 20-30 de minute (este posibil să nu foloseşti toată cantitatea de supă).

Între timp, dai prin răzătoarea mare dovlecelul verde sau dovlecelul de vară. Dai deoparte.

Când orezul este aproape gata (cu 2 sau 3 minute înainte să termini fierberea), încorporezi dovlecelul ras şi continui să fierbi. Când orezul este al dente, îl iei de pe foc şi adaugi parmezanul ras şi busuiocul tocat. Guşti şi condimentezi cu sare şi piper, dacă este nevoie. Serveşti orezul imediat, cu parmezan răzuit, dacă doreşti.

Sursa + foto: www.thekitchn.com

www.thekitchn.com

Mai multe