Orez cu dovlecei şi fasole
O mâncărică de post sănătoasă şi hrănitoare, ce poate fi preparată şi cu brânză în varianta de dulce.
De ce ai nevoie ca să găteşti orez cu dovlecei şi fasole:
1 lingură de ulei
1 dovlecel, tăiat în 4 pe lungime şi apoi bucăţi
1/2 cană (110 g) ceapă tocată
1/2 cană (110 g) ardei gras verde tocat
1 conservă (400 g) fasole neagră, scursă de zeamă
1 conservă (400 g) roşii în bulion tocate
300 ml apă
1/4 lingură oregano uscat
1 cană orez
pentru varianta de dulce, 1/2 cană (110 g) brânză rasă
Cum găteşti orez cu dovlecei şi fasole:
Încălzeşti ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugi dovlecelul, ceapa şi ardeiul şi căleşti 5 minute, amestecând ocazional. Adaugi fasolea, roşiile scurse, apa şi oregano. Faci focul mai mare şi laşi să dea un clocot. Adaugi orezul, amesteci şi acoperi, lăsând să fiarbă orezul, adăugând apă caldă dacă mai este nevoie. La final, în varianta de dulce presari deasupra brânza rasă.
Sursa: https://www.readyseteat.com