Orez cu roşii şi crenvurşti

17 februarie 2014   Altele

O combinaţie interesantă pe care trebuie s-o încercaţi.

Ingrediente:

300 g orez 4 crenvurşti 2 roşii 200 g mazăre 200 g ciuperci 150 g măsline 100 g porumb câteva frunze de mentă proaspătă 2 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură muştar

Mod de preparare:

Speli orezul în câteva ape, apoi îl laşi 10 minute în apă rece. Scurgi şi îl pui la fiert într-un litru de apă. Laşi vasul neacoperit, iar când începe să fiarbă îl acoperi şi îl mai ţii fix 10 minute fără să umbli la el. Dai deoparte şi mai laşi acoperit 20 de minute, apoi îl afânezi uşor cu o furculiţă şi îl pui într-un castron.

Speli roşiile şi le feliezi. Speli ciupercile, le tai şi le sotezi, împreună cu mazărea, apoi le dai deoparte. Fierbi crenvurştii şi îi tai felii. Pui peste orez restul ingredientelor, potriveşti de sare şi piper, guşti şi, dacă e cazul, mai adaugi sare, piper şi mai picuri puţin ulei.

Mai multe