Ostropel de crap

6 noiembrie 2014   Altele

Cu siguranţă ne-am obişnuit să facem ostropel din alte tipuri de carne, şi mai rar din carne de peşte. Dar poate că acesta este chiar mai gustos decât celelalte.

Ingrediente

1 crap fitofag de 1,5 kg 400 ml pulpă de roşii 4 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 lingură făină ulei tarhon cimbru frunze de busuioc sare piper

Cum se prepară

Se curăţă peştele de solzi şi intestine, se spală, se usucă cu prosoape absorbante, se taie rondele, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la frigider circa 30 de minute.

Se pudrează feliile de peşte cu făină, se prăjesc uşor în ulei bine încins, la foc iute, apoi se scot deoparte şi se păstrează calde. În două linguri de ulei, se călesc căţeii de usturoi întregi şi ardeiul iute, tăiat în două şi curăţat de seminţe. După ce se înmoaie, se scoate ardeiul deoparte, se adaugă o cană cu apă caldă, feliile de peşte şi pulpa de roşii tocată mărunt.

Se adaugă tarhon, cimbru, sare şi piper, după gust, şi se introduce cratiţa în cuptor pentru circa 30 de minute. Se serveşte cald sau rece, decorat cu frunze de busuioc verde.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe