Ostropel de pui

17 februarie 2016   Altele

Adaugă la această reţetă de ostropel de pui o lingură de oţet balsamic, pentru un gust îmbogăţit. Oţetul balsamic este un oţet aromat, folosit mai mult în bucătăria italiană. Întrebuinţările sale sunt foarte variate. Oţetul balsamic are la bază mustul de struguri albi, care este fiert până când ajunge la 50% din cantitatea iniţială. Urmează o fermentare lentă şi o stabilizare şi mai lentă, menite să fixeze şi să concentreze aromele. După câţiva ani de fermentare oţetul devine vâsos, dulce şi foarte concentrat.

Ostropel de pui - Ingrediente (6 porţii)

1 pui mare 3 linguri ulei 1 lingură făină 5-6 căţei usturoi 1 lingură oţet balsamic 2 linguri bulion de roşii 2 linguri pătrunjel tocat 1 cană apă caldă sare

Ostropel de pui - Cum se prepară

Speli puiul şi îl tai bucăţi. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea pe toate părţile. Când furculiţa pătrunde uşor în carne, scoţi bucăţile într-un castron. Laşi să se scurgă de grăsime în altă cratiţă.

Toci usturoiul şi îl căleşti 1 minut, în uleiul scurs, apoi presari făina şi amesteci. Stingi cu o cană de apă caldă, în care ai diluat bulionul de roşii. Laşi să fiarbă 2-3 minute. Pui carnea în sos, condimentezi cu sare, după gust. Adaugi pătrunjelul tocat şi oţetul. Laşi să fiarbă acoperit, pentru ca sosul să nu scadă de tot, până când carnea este bine fiartă.

Mai multe