Ostropel de pui

26 mai 2016   Altele

Pentru masa de prânz, o farfurie cu ostropel de pui este exact ceea ce ţi-ai dorit. Poţi servi cu puţin vin. Va fi delicios! Nu ai nevoie nici de multe ingrediente şi nici de mult timp pentru pregătirea acestui preparat.

Ostropel de pui   - Ingrediente:

1 pui mare 3 linguri ulei 1 lingură făină 5-6 căţei de usturoi 2 ardei graşi 1 lingură oţet 1 cutie de pulpă de roşii 2 linguri pătrunjel tocat 1 cană apă caldă sare

Ostropel de pui  - Mod de preparare:

Speli puiul bine şi îl tai bucăţi. Rumeneşti carnea pe toate părţile în uleiul încins. Când furculiţa pătrunde uşor în carne, scoţi bucăţile într-un castron şi scurgi grăsimea în altă cratiţă. Tai mărunt usturoiul şi îl căleşti, în uleiul care s-a scurs de la pui, 2 minute. Adaugi ardeiul spălat şi tăiat bucăţi, torni apa d caldă şi pulpa de roşii, în care ai dizolvat făina.

Laşi să fiarbă 5 minute, pui carnea în sos, condimentezi cu sare, după gust, adaugi pătrunjelul tocat şi oţetul. Fierbi acoperit pentru ca sosul să nu scadă de tot, până când carnea se pătrunde bine.

Ostropel de pui cu roşii şi usturoi

Ostropel de pui cu roşii şi usturoi

Ostropel de stavrid

Ostropel de stavrid

Ostropel de pui cu paste

Ostropel de pui cu paste

Mai multe