Ouă cu spanac la cuptor

24 iulie 2018   Altele

Spanacul este delicios şi se combină perfect cu ouăle ochiuri. Aşa că în loc să te chinui să pregăteşi spanacul într-o oală diferită, apoi să prăjeşti ouăle, ne-am gândit la o reţetă care să fie practică, rapidă şi foarte gustoasă. Totul se pregăteşte într-o singură tavă şi nu durează deloc mult.

Ingrediente pentru puă cu spanac la cuptor

2-3 linguri ulei

1 ceapă mică, tocată

250 g ciuperci, feliate

800 g spanac

6 felii pâine

6 ouă

100 ml lapte

100 g brânză, rasă

1 lingură busuioc

sare

piper

Mod de preparare – Ouă cu spanac la cuptor

Într-o tigaie, căleşti ceapa în puţin ulei încins. Amesteci cu ciupercile 1-2 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Combini cu spanacul până se înmoaie. Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C.

Ungi o tavă cu puţin ulei. Aranjezi feliile de pâine pe un singur strat. Pui compoziţia cu spanac în tavă, peste pâine, apoi spargi câte un ou pe fiecare felie. Stropeşti cu laptele şi presari uniform brânza şi busuiocul. Dai la cuptor 25-30 de minute. Serveşti imediat.

Sursa http://www.thetummytrain.com

http://www.thetummytrain.com

Mai multe