Ouă cu spanac la cuptor
Spanacul este delicios şi se combină perfect cu ouăle ochiuri. Aşa că în loc să te chinui să pregăteşi spanacul într-o oală diferită, apoi să prăjeşti ouăle, ne-am gândit la o reţetă care să fie practică, rapidă şi foarte gustoasă. Totul se pregăteşte într-o singură tavă şi nu durează deloc mult.
Ingrediente pentru puă cu spanac la cuptor
2-3 linguri ulei
1 ceapă mică, tocată
250 g ciuperci, feliate
800 g spanac
6 felii pâine
6 ouă
100 ml lapte
100 g brânză, rasă
1 lingură busuioc
sare
piper
Mod de preparare – Ouă cu spanac la cuptor
Într-o tigaie, căleşti ceapa în puţin ulei încins. Amesteci cu ciupercile 1-2 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Combini cu spanacul până se înmoaie. Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C.
Ungi o tavă cu puţin ulei. Aranjezi feliile de pâine pe un singur strat. Pui compoziţia cu spanac în tavă, peste pâine, apoi spargi câte un ou pe fiecare felie. Stropeşti cu laptele şi presari uniform brânza şi busuiocul. Dai la cuptor 25-30 de minute. Serveşti imediat.