Ouă ochiuri cu spanac la cuptor

18 aprilie 2017   Altele

Aceste arome se combină perfect. Pus într-un singur vas, spanacul este completat de delicioasele ouă şi de caşcavalul ras. După ce le vei da la cuptor, vei obţine în mai puţin de 20 de minute o mâncare delicioasă pe care o poţi savura la micul dejun sau la masa de prânz.

Ingrediente

6 ceşti baby spanac, proaspăt 2 linguri unt nesărat 1-2 cepe albe, tocate 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 120 ml smântână pentru gătit 1 lingură muştar cu boabe întregi sare piper negru măcinat 8 ouă, la temperatura camerei 60 g mozzarella, rasă 25 g parmezan ras cimbru verde, pentru decor crutoane, pentru decor

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi 4 vase ceramice mici cu puţin ulei şi le aşezi într-o tavă mai mare de copt. Le dai deoparte.

Torni 1/4 cană de apă într-o cratiţă şi o încălzeşti la foc mare. Pui spanacul şi îl fierbi 2 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie. Îl scurgi şi îl muţi într-o strecurătoare, apoi apeşi ca să se scurgă excesul de lichid. Îl dai deoparte.

În aceeaşi cratiţă, topeşti untul la foc mediu, adaugi ceapa şi o căleşti până devine sticloasă, 5 minute. Adaugi usturoiul şi mai ţii pe foc 1 minut. Pui spanacul scurs bine, smântâna, muştarul şi o cantitate generoasă de sare şi de piper negru. Fierbi aproximativ 5 minute, până se îngroaşă compoziţia. Iei de pe foc.

Împarţi spanacul în mod egal în cele 4 vase ceramice. Spargi câte 2 ouă în fiecare vas şi presari mozzarella şi parmezanul date prin răzătoare. Dai la cuptor 8 minute dacă vrei ca gălbenuşul să fie lichid sau ţii mai mult, după preferinţă. Scoţi tava şi decorezi porţiile cu cimbru şi cu crutoane. Serveşti imediat.

Sursa + foto: www.cookingandbeer.com

www.cookingandbeer.com

Ouă ochiuri în pâine, la cuptor FOTO

Ouă ochiuri în pâine, la cuptor FOTO

Ochiuri româneşti în sos de roşii şi brânză feta

Ochiuri româneşti în sos de roşii şi brânză feta

Mai multe