Ouă umplute
Îmi amintesc că nu era zi de sărbătoare fără ouă umplute pe masă. Aşa că nici de data nu vor lipsi.
Ingrediente (5 porţii) 5 ouă 2 linguriţe muştar 2 linguriţe pastă de hrean 2 linguri maioneză sare
Pentru ornat
1 lingură maioneză
pătrunjel proaspăt
3 roşii
frunze de salată
Mod de preparare
Fierbi ouăle în apă cu sare. Le laşi 10 minute, le scoţi şi le clăteşti în apă rece. După ce s-au răcit, le descojeşti şi le tai jumătăţi, pe lung. Scoţi gălbenuşurile, le pui într-un castron şi le zdrobeşti cu o furculiţă. Le combini cu maioneza, muştarul şi cu pasta de hrean. Dacă e cazul, mai presari sare şi continui să amesteci. Umpli jumătăţile de ou cu această pastă.
Ornezi cu puţină maioneză şi pătrunjel proaspăt. Aşezi pe un platou cu frunze de salată şi sferturi de roşii.
foto: profimedia