Pacheţele de vinete cu caşcaval şi brânză

27 august 2016   Altele

Fie că le coci pe tablă, fie la cuptor, fie că faci salată, fie că le umpli ori le combini cu alte ingrediente, oricum ai găti vinetele, o să vrei garantat încă o porţie.

Ingrediente 3 vinete potrivite 150 g caşcaval afumat 3 roşii feliate 2-3 linguri ulei 150 g brânză, după preferinţă roşii cherry, pentru decor sare piper

Mod de preparare

Speli vinetele şi le tai pe lungime, în felii subţiri. Le dai cu sare şi le laşi 30 de minute, ca să-şi lase amăreala. Le usuci cu hârtie absorbantă. Ungi feliile, pe ambele părţi, cu puţin ulei şi le frigi pe fiecare parte, pe grătar sau într-o tigaie grill.

Când s-au mai răcit, asamblezi pacheţelele astfel: aşezi două felii de vinete perpendiculare una peste cealaltă; pui o felie de caşcaval sau una de brânză, aşezi o felie de roşie, condimentezi cu sare şi piper, apoi împachetezi, aducând un capăt peste celălalt.

Dai pacheţelele la cuptorul încins, câteva minute, ca să se topească umplutura. Razi puţin caşcaval şi le serveşti alături de roşii cherry.

Mai multe