Pâine arăbească Manakeesh (lipie cu za’atar)

6 septembrie 2018   Altele

Este delicioasă cu humus, salată de vinete, salată tabouleh sau orice altă salată de inspiraţie turcească.

Ingrediente:

2 căni făină

2 linguriţe drojdie uscată

½  linguriţă sare

¼  cană apă călduţă

1 cană za'atar  (amestec de cimbru, oregano, coriandru, chimion, seminţe de susan prăjite)

½  cană ulei de măsline

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în apă şi laşi 15 minute. Într-un vas mixezi făina şi sarea. Adaugi treptat drojdia şi frămânţi până când amestecul nu mai este lipicios. Transferi aluatul într-un vas uns cu puţin ulei, acoperi cu un şervet şi îl laşi să crească pentru aproximativ o oră şi jumătate, lângă o sursă de căldură.

Amesteci za’atarul cu uleiul de măsline şi îl pui deoparte.

Încălzeşti cuptorul. Pe blatul de lucru, presari puţină făină. Desfaci aluatul, distribuindu-l în 8 părţi egale, pe care le întinzi în funcţie de cât de groase vrei să fie pâinicile. Folosind o lingură, ungi, în sens circular, fiecare bucată cu amestecul de za’atar şi ulei de măsline, lăsând libere marginile. Pui pâinicile la cuptor pentru  12-15 minute, în funcţie de cât de rumenite vrei să fie. Le serveşti calde.

Sursă:

https://veggiezest.com/2012/08/03/zaatar-bread-labneh/

https://veggiezest.com/2012/08/03/zaatar-bread-labneh/

Foto:

https://i.pinimg.com/originals/7d/de/e7/7ddee70f9c35f135510bd213ce6d9b0f.jpg

https://i.pinimg.com/originals/7d/de/e7/7ddee70f9c35f135510bd213ce6d9b0f.jpg

Mai multe