Pâine cu banane
Pâine cu banane sau banana bread este un chec pufos plin cu aromă de banane. Este un desert delicios pe care îl poţi consuma chiar şi la micul dejun, fără să fie exagerat de dulce, checul cu banane poate fi o prăjiturică uşoară, gata de servit în orice zi, sau un desert elegant, dacă alegi să îl serveşti cu sos de caramel şi o cupă de îngheţată.
Ingrediente pentru pâine cu banane:
4 banane bine coapte
1 jumătate de linguriţă de sare
100 de grame de unt
200 de grame de zahăr brun
400 de grame de făină
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
1 linguriţă de praf de copt
2 ouă
1 linguriţă de extract de vanilie
85ml lapte amestecat cu o linguriţă de lămâie
Mod de preparare pâine cu banane:
Pune făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea într-un bol mai mare, iar în alt bol, topeşte untul şi amestecă-l cu zahărul până devine pufos şi uşor.
Presează bananele până se fac piure şi adaugă-le peste compoziţia obţinută cu ouăle, laptele şi vanilia şi amestecă-le bine.
Adaugă compoziţia obţinută în bolul cu făină şi amestecă bine până se incorporează totul.
Pune în tavă şi ornează după bunul plac cu nuci şi fulgi de ciocolată, sau las-o aşa, simplă.
Pune-o în cuptor pentru 40 de minute. O poţi verifica cu ajutorul unei scobitori, pe care o introduci în prăjitură, iar dacă iese curată, înseamnă că e coaptă. Dacă se lipeşte, mai las-o 5 minute şi încearcă din nou.
După ce e gata, scoate-o din cuptor, las-o 5 minute în tavă, iar apoi pune-o pe un grătar pentru a se răci complet. Dacă vrei, poţi adăuga fulgi de ciocolată sau nuci mărunţite.