Pâine de casă fără frământare
Din doar patru ingrediente poţi prepara cea mai bună şi mai pufoasă pâine de casă. În plus, nici nu trebuie să o frămânţi mult!
De ce ai nevoie pentru pâine de casă fără frământare
600 ml apă
2 linguri drojdie uscată
1 lingură sare grunjoasă
1, 3 kg făină
Cum se prepară pâinea fără frământare
Dizolvi drojdia în puţină apă caldă până când obţii consistenţa unei paste. Laşi maiaua 10 minute, până când face mici bule la suprafaţă.
O amesteci cu restul de făină cernută, amestecată cu sarea, torni apa caldă şi amesteci până când nu mai sunt cocoloaşe de făină. Aluatul are la final o consistenţă moale. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.
Împarţi aluatul în jumătate, îl aşezi pe o suprafaţă peste care ai presărat făină şi îi dai forma dorită. Aşezi pâinile în tăvi şi le ţii cuptor până când se rumenesc.